Фото: Haim Azulay/Flash90

Масована атака на Україну: скільки ракет випустила РФ

У четвер, 26 січня, Росія розпочала масовий ракетний обстріл України. Наразі терористи випустили 30 ракет.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного марафону.

"Близько 6 Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже почали з'являтися у різних областях. Працює протиповітряна оборона. Так, були вибухи у кількох областях, зокрема, на Вінниччині. Зрозуміло, що потрібно залишатися в укриттях", — йдеться у повідомленні.

До того ж Ігнат попередив, що наразі ворог зосередився на атаці центральної частини України. Він також зауважив, що є ймовірність, ще більш масованої атаки окупантів, адже у Чорному морі стоять ворожі носії крилатих ракет "Калібр".

Нагадаємо, у четвер, 26 січня, у низці областей України оголосили повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомили про пуски ракет. За попередніми даними, було здійснено запуски ракет типу Х-101 з Каспійського моря.

Через загрозу ракетного обстрілу у деяких областях почалися превентивні відключення світла.

Відомо, що попередній масований ракетний удар Росія здійснила 14 січня. Тоді у Києві пролунала серія вибухів. Було влучання в об’єкт інфраструктури.

Крім цього, російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі. Рятувальна операція після ворожого обстрілу в Дніпрі тривала понад 63 години. Внаслідок влучання ракети у будинок загинули 44 людини, із яких п'ятеро дітей. Було травмовано 79 мешканців, серед яких 16 неповнолітніх. Вдалося врятувати 39 осіб, зокрема шістьох дітей.

Війна, 26.01.2023 10:05