Фото: Вікіпедія

Льовочкіна виключили із Комітету ВР з питань нацбезпеки

Верховна Рада підтримала виключення Сергія Льовочкіна з Комітету із питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

За його словами, за виключення Льовочкіна проголосували 236 народних депутатів.

Раніше Льовочкін написав звернення голові Верховної Ради, в якому попросив узгодити переведення його до парламентського комітету молоді та спорту.

Хто такий Льовочкін

Народний депутат 9-го скликання від забороненої партії ОПЗЖ. Нардеп 8-го та 6-го скликань. Фігурант шести антикорупційних розслідувань. Був одним з керівників проросійської партії та фракції "Опозиційна платформа — За життя".

Політика викривали у поширенні проросійської пропаганди, він фігурував у справі про фінансування тероризму. Родина Льовочкіна неодноразово фігурувала у махінаціях із землею під Києвом: вирубці лісів, зміні цільового призначення будівель, приватизації острова на заповідній території.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії нардеп виїхав із України. Льовочкін з'явився у Верховній Раді у річницю повномасштабного вторгнення РФ, 24 лютого 2023 року.

Нагадаємо, 20 березня Верховна Рада провела довгоочікувані кадрові ротації у кількох відомствах. Було звільнено міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна й очільника Міністерства освіти й науки Сергія Шкарлета. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2023 17:13