Фото ілюстративне, Верховна Рада

Рада відправила у відставку трьох міністрів

Верховна Рада на засіданні 20 березня проголосувала за відставку трьох міністрів. Йдеться про міністра освіти й науки, міністра з питань стратегічних галузей промисловості та міністра цифрової трансформації. 

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. 

Так, Верховна Рада підтримала відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти й науки. "За" проголосували 295 нардепів. Варто відзначити, що Шкарлета пов'язують із низкою скандалів. Зокрема, його звинуватили у плагіаті в наукових роботах, але чиновник відкинув усі звинувачення.

Відомо, що на посаду міністра освіти розглядають директора Малої академії наук України Оксена Лісового

Окрім Шкарлета, у відставку відправили міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна. На його місце має прийти Олександр Камишін.

Крім того, парламент підтримав відставку міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова. 

"Федорова призначать на нову посаду. Попередньо, він стане віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністром цифрової трансформації України. Його кандидатуру на нову посаду внесуть у Раду на найближчому засіданні", — повідомив нардеп Гончаренко.

Нагадаємо, 13 березня відбулися кадрові зміни у військовому командуванні. Генерал-майор Віктор Ніколюк призначений командувачем підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ. Раніше Ніколюк очолював ОК "Північ".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2023 14:37