Фото: Pixabay

Рада підтримала законопроект про розмитнення авто в "Дії" у першому читанні

У середу, 24 квітня, Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект №10380 про розмитнення автомобілів у "Дії".

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

За його словами, ініціативу щодо розмитнення авто в "Дії" підтримали 269 депутатів України. Натомість лише 14 нардепів виступили проти.

Розмитнення автомобілів у "Дії"

Фото: Ярослав Железняк\Telegram

Водночас віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що відповідний законопроект прибирає з процесу оцінки автомобіля людський фактор. Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Зокрема, "Дія" допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом. 

"Розмитнення авто в Дії може бути показовим кейсом того, як змінюється митниця, коли немає людського фактора. Сподіваюсь на швидке голосування і підтримку під час другого читання. Дякую Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, його голові Данилу Гетманцеву та народним депутатам за підтримку цього важливого законопроекту", — додав Федоров.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідав, що українська "Дія" працюватиме й у країнах Європейського Союзу, вона стане цифровим гаманцем. Це дасть можливість відкривати банківський рахунок, користуватися електронним підписом і отримувати електронні медичні рецепти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 24.04.2024 13:33