Фото ілюстративне. Джерело: corporatefinanceinstitute.com

Цифровий гаманець: Федоров розповів, як українці зможуть використовувати "Дію" в країнах ЄС

Українська "Дія" працюватиме й у країнах Європейського Союзу, вона стане цифровим гаманцем. Це дасть можливість відкривати банківський рахунок, користуватися електронним підписом і отримувати електронні медичні рецепти.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що в Євросоюзі проголосували за створення Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI). Держави-учасники консорціуму POTENTIAL повинні представити свої національні гаманці протягом двох років, а тестування прототипів має завершитися до квітня 2025 року.

"Україна — єдина країна в складі консорціуму, яка наразі не є членом ЄС, але вже активно бере участь у процесі формування майбутньої електронної ідентифікації в Євросоюзі", — наголосив міністр.

За його словами, представники Мінцифри беруть участь у пілотному проекті, де тестуватимуть транскордонну взаємодію "Дії".

"Український цифровий гаманець — це "Дія". Після запуску пілоту в ЄС українці зможуть використовувати там її, а європейці — свої цифрові гаманці в Україні", — написав Федоров

Міністр розповів, що з цифровим гаманцем можна буде онлайн відкривати банківський рахунок, мати постійний доступ до водійських посвідчень у телефоні, користуватися електронним підписом і отримувати електронні медичні рецепти.

Він також зауважив, що Єврокомісія до кінця першого кварталу цього року має опублікувати уніфіковані вимоги для гаманців EUDI.

"Дія" реалізувала більшість функцій EUDI задовго до презентації пропозиції Єврокомісії. Наступне завдання — досягнути визнання в ЄС", — додав міністр.

Нагадаємо, наприкінці лютого Федоров розповідав, що в застосунку "Дія" з'являться дипломи про освіту та шкільні атестати. В додатку запустили бета-тестування освітніх документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 11.03.2024 12:58