Фото ілюстративне. Джерело: kremen.today

Розмитнення авто в "Дії": до Ради внесли новий законопроект

До Верховної Ради внесли новий законопроект про розмитнення авто. Документ передбачає запровадження даної послуги через застосунок "Дія".

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

"Одна з найочікуваніших послуг може скоро зʼявитися в "Дії". Парламент отримав на розгляд проект закону №10380. Він передбачає виключення людського фактора з процесу розмитнення", — йдеться у повідомленні.

Так, якщо даний законопроект ухвалять, громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через додаток "Дія", бізнес — через портал "Дія".

Що змінить законопроект?

Законопроектом передбачено створення Бази даних митної вартості легкових автомобілів. Її сформує Мінцифра на основі даних митниці.

"Там буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і обʼєм двигуна. Весь процес розмитнення буде онлайн, а Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом", — пояснили в Мінцифри.

Інфографіка: Мінцифри

Інфографіка: Мінцифри

У відомстві додали, що сподіваються на ухвалення цього законопроекту найближчим часом.

Нагадаємо, у мобільному додатку "Дія" нещодавно запрацювала одна з найочікуваніших послуг для водіїв. Українці всього за 15 хвилин можуть купити або продати автомобіль через смартфон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.01.2024 20:12