На фото: зліва направо — Михайло Федоров, Оксен Лісовий, Олександр Камишін

Рада призначила трьох міністрів

Верховна Рада на засіданні 21 березня проголосувала за призначення трьох міністрів. Йдеться про міністра освіти й науки, міністра з питань стратегічних галузей промисловості та міністра цифрової трансформації. 

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. 

Новим міністром освіти й науки України призначили Оксена Лісового. До цього він очолював Малу академію наук України. Лісовий замінив Сергія Шкарлета, якого пов'язують із низкою скандалів. 

Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України став колишній очільник "Укрзалізниці" Олександр Камишін. "За" проголосували 312 нардепів. Він замінив на посаді Павла Рябікіна, якого 20 березня ВР відправила у відставку.

Окрім цього, Михайла Федорова призначили віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації України. Його підтримали 311 народних обранців. Раніше він обіймав посаду міністра цифрової трансформації України.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після перемоги на Україну очікує політичне реформування. За його словами, це залежатиме від багатьох процесів. Крім того, у політичних колах після перемоги також збільшиться кількість військових та волонтерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2023 12:38