Фото: Українська правда

США перерахували Україні $1,25 млрд: на що спрямують кошти

До державного бюджету України від США надійшли грантові кошти в розмірі 1 млрд 253 млн доларів. Це сталося учора, 29 березня. 

Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

Кошти надали через Цільовий фонд Світового банку. Це відбулося в межах четвертого додаткового фінансування для Проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE).

Грантове фінансування спрямують на забезпечення часткового відшкодування видатків державного бюджету, зокрема на пенсійні виплати, підтримку окремих програм державної соціальної допомоги (допомоги для ВПО), забезпечення оплати праці працівників державних органів, співробітників ДСНС та працівників ЗВО.

"Від початку повномасштабного вторгнення РФ, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки вже 15,5 млрд доларів США у формі грантів", — підсумували в Мінфіні. 

Відзначимо, PEACE — це спільний проєкт України, Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Міжнародної асоціації розвитку на загальну суму 14,9 млрд доларів та 1,4 млрд євро. Він включає позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів.

Нагадаємо, Мінфін заявив про скорочення держборгу України. Станом на 28 лютого 2023 року державний та гарантований державою борг України становив 4 242,16  млрд грн або 116,01 млрд дол. США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.03.2023 12:06