Фото: ДПСУ

Став "багатодітним татусем" за $4500: ухилянт з Тернополя вигадав хитру схему перетину кордону

У четвер, 28 березня, прикордонники затримали чоловіка, який намагався незаконно виїхати до Угорщини. Для того, щоб втекти з України він купив посвідчення "багатодітного татуся" та вигадав хитру схему перетину кордону.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Чоловік з Тернополя заявив, що їхав за кордон, щоб побачити свого сина та донечок-двійнят, які народилися в Литві. Згодом прикордонники зʼясували, що за 11 місяців до народження молодших дівчаток 26-річний порушник не виїжджав з України, а в жінки, вказаної як матір, протилежна історія — вона ні разу не заїжджала на територію нашої держави.

У ході перевірки працівники ДПСУ вияснили, що документи, які показав ухилянт, фальшиві. Чоловік зізнався, що він планував незаконно потрапити до Угорщини, а посвідчення "багатодітного батька" він купив за 4500 доларів через Telegram-канал.

За підробку документів порушникові закону загрожує кримінальна відповідальність. 

Нагадаємо, наприкінці лютого на кордоні з Угорщиною затримали двох українців призовного віку, які намагалися виїхати за підробленими документами. Один з ухилянтів "докупив" третю дитину за дві тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.03.2024 16:51