У Молдові знову впала ракета: реакція українського МЗС

05 ГРУДНЯ 2022 18:39

На території Молдови у понеділок, 5 грудня, знову впала ракета. Її залишки виявили під час масштабних ракетних обстрілів України. Раніше такий інцидент на території цієї країни стався 31 жовтня, коли ракета впала у північній частині населеного пункту Наславча, що на кордоні з Україною.

Українське МЗС відреагувало на повідомлення у ЗМІ про падіння ракети на території Молдови після масштабного ракетного удару Росії по Україні, пише TrueUA.

Речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко наголосив, що російський ракетний терор несе величезні загрози не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн. 

"Україна має якнайшвидше отримати сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, які рятуватимуть життя людей, захищатимуть критичну інфраструктуру та унеможливлять подальші ракетні обстріли з боку РФ", – заявив з цього приводу прессекретар українського МЗС. 

Нагадаємо, 15 листопада під час масованого ракетного обстрілу України з боку Росії у Люблінському воєводстві Польщі впали дві ракети, що призвело до загибелі двох людей.

Світ, 05.12.2022 18:39