Падіння ракет у Польщі: ЗМІ розповіли про загиблих

18 ЛИСТОПАДА 2022 09:58

Журналісти дізналися про подробиці двох жертв падіння ракети у Пшеводові (Польща) — чоловіків, які 15 листопада працювали на агропідприємстві.

Про це пише TrueUA із посиланням на видання Daily Mirror.

Жертвами ракетного удару стали 60-річний Богуслав Вос та 62-річний Богдан Чупек. Через отримані травми чоловіки померли на місці.

Богуслав Вос працював майстром на зернопереробному заводі 40 років і жив і дружиною та літньою свекрухою, про яку він дбав. Дорослі діти чоловіка мешкають у Кракові. Богдан Чупек жив у сусідньому селі Сетнікі та працював трактористом. Був близьким другом Богуслава Воса. У загиблого також залишилися дружина та діти.

Як розповів журналістам мер Долобичова (до його складу входить Пшеводів) Гжегож Древнік, ракета впала на територію агропідприємства тоді, коли Чупек щойно прибув на склад на тракторі, повному зерна, оскільки Вос очікував зручного моменту, щоб розвантажити його.

Нагадаємо, 15 листопада під час масованого ракетного обстрілу України з боку Росії у Люблінському воєводстві Польщі впали дві ракети, що призвело до загибелі двох людей. У зв'язку з інцидентом президент Польщі Анджей Дуда скликав Раду національної безпеки Польщі на 16 листопада. У міноборони Росії заперечували свою причетність до ракетних обстрілів Польщі. Там назвали повідомлення про це "навмисною провокацією з метою ескалації обстановки".

За підсумками наради Ради нацбезпеки Польщі Анджей Дуда заявив, що падіння ракети на території країни не є навмисною атакою. За його словами, є висока ймовірність того, що це була ракета протиповітряної оборони України. Таку ж заяву зробив членам НАТО та G7 президент США Джо Байден.В Офісі президента України відповіли на це, що лише Росія своїми ракетними атаками винна у погрозах та ексцесах в інших країнах.

Світ, 18.11.2022 09:58