Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Україна повернула тіла ще понад 100 полеглих оборонців

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла ще 140 полеглих оборонців, які загинули під час боїв за свободу нашої держави.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, на Батьківщину вдалося повернути 112 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, п'ять тіл оборонців з Сумського напрямку, двох полеглих воїнів на Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку.

"Полеглих повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Своєю чергою представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

"Після ідентифікації тіла наших оборонців передадуть родинам для гідного поховання", — наголосили у штабі.

Нагадаємо, 12 квітня Україна повернула тіла ще 99 військовослужбовців, які загинули у боях за нашу державу.

Також раніше керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов заявив, що Україні відомо про 54 українських військовополонених, страчених російськими окупантами. Такі випадки фіксуються з березня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 12:59