Фото ілюстративне. Джерело: Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими

В Україну повернули понад 120 тіл українських захисників у межах заходів із репатріації

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 121 полеглого оборонця. Зокрема, вдалося репатріювати 12 тіл військових, які воювали на Луганському напрямку, 107 — з Донецького напрямку та двох — із Запорізького.

Про це повідомив Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

"Полеглих повернули завдяки нашій взаємодії з об’єднаним центром СБУ, МВС України, секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, Збройними силами України, головним управлінням ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки й оборони України", — йдеться в повідомленні.

У Координаційному штабі окрему подяку за сприяння висловили Міжнародному комітету Червоного Хреста.

"Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла й останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів і судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших оборонців передадуть родинам для гідного поховання", — підсумували в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Раніше з’являлася інформація, що в Україні станом на початок березня 2024 року вдалося ідентифікувати понад 2 800 тіл і фрагментів тіл військових.

Нагадаємо, що 15 березня Україна повернула додому тіла 100 загиблих воїнів. Після ідентифікації їх передали родинам для гідного поховання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 12:33