Фото: gur.gov.ua

Україна повернула тіла загиблих захисників: подробиці від Координаційного штабу

У п'ятницю, 15 березня, Україна повернула додому тіла 100 загиблих воїнів. Після ідентифікації їх передадуть родинам для гідного поховання.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У відомстві заявили, що відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами якого в Україну повернені 100 загиблих оборонців України.

"Полеглих Захисників повернено завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України", — йдеться у повідомленні.

Також у штабі за сприяння висловили окрему подяку Міжнародному комітету Червоного Хреста.

"Збройні сили України забезпечують перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих", — зауважили в Координаційному штабі.

Там наголосили, що тіла наших оборонців після ідентифікації будуть передані родинам для гідного поховання.

Нагадаємо, 16 лютого, відбувся черговий репатріаційний захід — Україна повернула тіла ще 58 військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 12:54