Повернення тіл загиблих українців. Джерело: Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими

Україна повернула тіла 58 загиблих воїнів (фото)

У п’ятницю, 16 лютого, відбувся черговий репатріаційний захід — Україна повернула тіла ще 58 військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни.

Про це повідомив Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими. Там наголосили, що полеглих оборонців України повернули завдяки взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), Збройними силами України ДСНС, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони України. Окрему вдячність за сприяння висловили Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

"Збройні сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих", — зазначили в Координаційному штабі.

Тіла військових після ідентифікації передадуть рідним для гідного поховання.

Як відомо, Росія й Україна регулярно проводять обмін тілами військових. Востаннє такий обмін відбувся 26 січня, коли Україна повернула тіла 77 загиблих бійців.

Нагадаємо, що Україна вже неодноразово подавала запити на повернення тіл військовослужбовців, яких нібито переправляли в літаку Іл-76 для обміну полоненими. Однак Росія жодним чином не реагує на них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 13:21