Фото: Армія.inform

Ворог намагатиметься зірвати наступ ЗСУ: українські розвідники розповіли, як саме

Росія повертається до точкового використання ракет та дронів, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Найбільш ймовірними цілями можуть стати військові об'єкти, шляхи постачання і все, що пов'язане з підготовкою до продовження процесу деокупації українських територій.

Про це заявив речник ГУР МО Андрій Юсов у інтерв'ю Gazeta.ua.

Метою масових ракетних ударів був блекаут і доведення до критичного стану енергетичної інфраструктури. За словами Юсова, цей план провалився. Зараз ворог намагатиметься зірвати наступ ЗСУ. Проте це не означає, що загроза для цивільного населення зникне.

"Одна з причин — вичерпання високоточної зброї: у росіян її залишилося близько 15% від початкової кількості. Відтак дуже часто ворог застосовує застарілі, неточні та неефективні засоби. Особливо, коли йдеться про С-300 по прифронтових територіях. Там про точність взагалі не йдеться. До того ж хибні розвідані у більшості випадків. Надалі найбільше страждатиме саме цивільна інфраструктура", — сказав Юсов. 

Найімовірніше, таких регулярних масованих ударів, які українці пережили зимою, найближчим часом не буде. Причиною є насамперед скорочення запасів ракет. Але говорити про те, що вони закінчилися зовсім, ще не можна: 

"Якщо ми говоримо про запаси застарілих ракет, тих же С-300, то вони вимірюються тисячами. І варварські ракетні обстріли можуть тривати ще довго. Окрім того, росіяни намагаються налагодити власне виробництво. Щоправда, по позиціях високоточного сучасного озброєння мають погані позиції — без іноземних комплектуючих, новітньої електроніки. Це дуже ускладнено. Але ті ж самі "Калібри" виробляються. Можна говорити про десятки у місяць. Але компенсувати навіть те, що вони вже витратили, подібні обсяги не можуть".

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький повідомляв, що мішенями ворога також можуть стати гідротехнічні та очисні споруди, мости через Дніпро, аеродроми, аеропорти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 11:02