Фото: GettyImages

У ГУР повідомили, на які об'єкти рашисти можуть спрямувати наступні атаки

Навесні енергетика України залишиться мішенню для російських окупантів, проте основною ціллю можуть стати військові об'єкти, концентрація наших військ і логістика.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він наголосив, що Кремлю так і не вдалося зруйнувати українську енергосистему взимку.

"Це завдяки нашим енергетикам, Збройним силам, військам протиповітряної оборони, а також завдяки скоординованій роботі всіх міністерств та відомств. Тому росіяни зараз будуть дещо переорієнтувати напрямки нанесення ударів. Це можуть бути й військові об'єкти, і концентрація військ, і система логістики наших угруповань", — допускає Скібіцький.

За його словами, ціллю останніх ударів безпілотників у ніч з 17 на 18 березня та в ніч з 21 на 22 березня була система логістики українських військ і концентрація техніки, що знаходиться в пунктах дислокації. 

Удари по нафтобазах підтвердили те, що окупанти будуть намагатися знищити ті критичні елементи інфраструктури, які необхідні для успішного ведення бойових дій. Він додав, що енергетика також залишиться серед цілей ворога:

"Залишаться також об'єкти критичної інфраструктури, насамперед економічні — ті, які впливають на розвиток нашої держави. Це нафтопереробні підприємства, підприємства оборонно-промислового комплексу тощо".

Мішенями ворога також можуть стати гідротехнічні та очисні споруди:

"Ми аналізуємо, розвідку яких об'єктів веде Російська Федерація. Серед них є і гідротехнічні споруди, мости через Дніпро, аеродроми та аеропорти, шляхи постачання озброєння та військової техніки, які йдуть із Заходу. Росія постійно здійснює розвідку цих об'єктів, в тому числі космічну", — зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що російська армія відчуває занадто малий ефект від терористичних обстрілів ракетами по Україні. РФ не зможе вплинути на логістику та економіку ракетними ударами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2023 16:07