Фото ілюстративне. Джерело: "Радіо Свобода"

Єврокомісія відреагувала на призупинення консульських послуг українським чоловікам

Українським чоловікам призовного віку за кордоном обмежили доступ до консульських послуг. У Єврокомісії взяли це до відома, однак жодних різких заяв не оприлюднили.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на речницю з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніту Гіппер.

"Ми беремо це оголошення до відома. У мене немає конкретних коментарів, коли йдеться про Директиву про тимчасовий захист. Не розрізняємо статі, а також призовний статус. Це все, що маю сказати зі свого боку", — сказала Гіппер, відповідаючи на запитання "Радіо Свобода".

У Євросоюзі також не стали коментувати, чи підтримують це рішення української влади, зокрема, не сказали, чи підлягатимуть депортації українські чоловіки, що опиняться на території ЄС із протермінованими документами.

"Не нам коментувати рішення українського уряду щодо заходів, які необхідно вжити в контексті війни. Єдине, що ми можемо зробити, — це пояснити, яка ситуація з цими особами, які перебувають на території Європи. Це те, що ми можемо зробити", — додав представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України пояснило, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком. Воно пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 16:59