Фото ілюстративне: Джерело: "Укренерго"

Росіяни вночі обстріляли енергетичні об’єкти: в "Укренерго" розповіли про наслідки

У ніч на п’ятницю, 29 березня, російські війська завдали ударів по електростанціях у центральному та західному регіонах України. Зафіксовано пошкодження, через які можливі відключення світла.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Уночі росіяни під час масованої комбінованої атаки вкотре вдарили по енергетичних об'єктах", — йдеться в повідомленні.

Енергетики додали, що зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

"Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, а на Харківщині — графіки погодинних відключень", — підсумували в "Укренерго".

Інфографіка: "Укренерго"

Інфографіка: "Укренерго"

Нічний ракетний обстріл 29 березня: що відомо

Ворог випустив по Україні крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 близько четвертої години ранку. Перша група зайшла з Харківської області й тримала курс на Полтавщину. Через деякий час майже всі ракети взяли курс на західні області. Також повідомлялося про зліт винищувачів МіГ-31К й пуск ракет "Кинджал" у напрямку Житомирщини.

Вибухи цієї ночі чули мешканці Дніпра, Львівщини, Івано-Франківщини та Хмельниччини. У Дніпрі після вибухів виникли перебої зі світлом. У Львівській області повідомлялося про роботу ППО.

На території Буковини цієї ночі працювали системи протиповітряної оборони. Захисники збили ворожі цілі, однак зафіксовано падіння уламків. На місці події працювали всі відповідні служби.

Крім ракет, росіяни обстрілювали Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед".

Нагадаємо, що у зв'язку з нічною атакою на Україну Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 07:47