Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Польща підняла у небо літаки через масовану ракетну атаку росіян

У ніч на п'ятницю, 29 березня, російські загарбники масовано атакують Україну ракетами. У зв'язку з цим Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Про це повідомили в Оперативному командуванні Збройних сил Польщі.

"Зверніть увагу, що польські та союзницькі літаки перебувають у повітряному просторі Польщі, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України", — зазначили польські військові.

У військовому командуванні сусідньої країни наголосили, що розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Зазначимо, що близько четвертої години ранку п'ятниці російські загарбники випустили по Україні крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. Повідомлялося про вибухи на Львівщині та у Дніпрі. Також ворог атакує "шахедами". Повітряна тривога оголошена по всій країні.

Нагадаємо, під час ракетної атаки по Україні 24 березня одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі та перебувала там 39 секунд. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якби вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни. Водночас речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський заявляв, що польські військові не збили російську ракету через те, що були впевнені, що вона поверне назад в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 05:15