Фото: Радіо Свобода

Вселенський патріарх Варфоломій звинуватив російську церкву у війні в Україні

Вселенський патріарх архієпископ Варфоломій зробив заяву про війну Росії. Глава православної церкви дорікнув російському патріарху Кирилу через його благословення вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

Вселенський патріарх архієпископ Варфоломій вважає, що Російська православна церква поділяє відповідальність за війну в Україні і російська влада використовує РПЦ як "інструмент для досягнення своїх стратегічних цілей".

Таку заяву патріарх зробив під час прес-конференції у парламенті Литви.

"Церква та державне керівництво Росії співпрацювали у злочині агресії та розділили відповідальність за наступні злочини, такі як шокуюче викрадення українських дітей. Наш міжрелігійний діалог має бути зосереджений на способах протистояння та нейтралізації здатності керівництва Московського патріархату підривати єдність та богословськи узаконювати злочинну поведінку", — сказав Варфоломій.

Патріарх також заявив про необхідність "духовного відродження" в Росії.

"Наш спільний християнський обов'язок — використовувати сили діалогу, щоб повернути наших російських братів і сестер до нашої спільноти спільних цінностей", — заявив архиєпископ.

Нагадаємо, протоієрей Російської православної церкви Андрій Ткачов закликав бомбити Україну і читати молитву. Псевдосвященник вважає, що це позбавить окупантів гріха.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2023 19:58