Скріншот з відео

Польща назвала умову, за якої вступить у війну з Росією

Посол Польщі у Франції Ян Емерік Росцишевський вважає, що у разі програшу України у війні, його країна змушена буде вступити у збройний конфлікт із Росією. 

Про це він заявив французькому телеканалу LCI.

"Якщо Україна не зможе захистити свою незалежність, у нас не залишиться іншого вибору, окрім як вступити в конфлікт. Тому що наші головні цінності, які були основою нашої цивілізації, нашої культури, будуть в небезпеці. Тому у нас не буде вибору", — сказав дипломат.

Емерік Росцишевський також додав, що Україні "важливо перемогти", адже ця війна є битвою за базові цінності та культуру Заходу.

Польща збудує військову базу біля кордону з РФ

Напередодні міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що його країна планує збудувати військову базу в місті Олецько, яке розташоване поблизу кордону з Калінінградською областю РФ.

"Наприкінці цього року в Олецько буде створено військову частину. Військова частина в Олецько означає безпеку для мешканців самого міста, а також для всього воєводства… Військова частина — це завжди благо для місцевої спільноти", — зазначав Блащак.

За словами польського міністра, вже у квітні розпочнеться зведення військової бази. Її планують збудувати швидко. Він також наголосив, що особовий склад, який розташовуватиметься на території військової частини, увійде до першої вармінської артилерійської бригади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща розпочинає масштабне переозброєння власної армії через загрозу з боку Росії. У 2023 році Варшава витратить 21,7 мільярда доларів або ж 4% свого ВВП на оборону, що вдвічі перевищує вимоги НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2023 20:44