Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили наступ РФ під Бахмутом: Генштаб розповів про ситуацію у місті

Російські окупанти не полишають спроб захопити Бахмут на Донеччині. Наразі там тривають постійні позиційні бої.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Крім того, противник намагається атакувати українські війська у прилеглих населених пунктах — Богданівці та Іванівському. Разом з тим, Силам оборони минулої доби вдалося відбити всі атаки противника на Бахмутському напрямку.

Авіація Сил оборони дев'ять разів вдарила по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

У Генштабі також розповіли про величезні втрати російських окупантів на Донеччині.

"У зв'язку із втратами загарбники облаштовують дедалі більше своїх шпиталів уздовж лінії зіткнення. Так, у населеному пункті Розівка тимчасово окупованої території Запорізької області, у будівлі місцевої лікарні розташовано один із таких закладів окупантів. Минулої доби туди привезли близько 50 важкопоранених військовослужбовців армії РФ", — розповіли у ЗСУ.

Крім того, противник облаштував новий шпиталь на території однієї зі шкіл в окупованій частині Запорізької області. Туди, протягом 19 березня було завезено велику кількість тяжко поранених. Для цього ворог використав чотири медичні вантажівки на базі автомобіля КАМАЗ.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що контрнаступ ЗСУ відбудеться в найближчі місяці.

Також командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський анонсував контрнаступ Збройних сил України. За його словами, він розпочнеться навесні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 19:55