Фото: ДБР

ДБР повідомило про підозру офіцерам-зрадникам з Криму, які стоять за знищенням будинків у Маріуполі

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику штабу Центру бойового забезпечення Військово-Морських сил Збройних сил України та командиру групи інженерного забезпечення з Криму. Вони у 2014 році перейшли на бік окупантів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Після того, як рашисти захопили військову частину в Криму, начальник штабу та командир групи відмовилися передислокуватись на підконтрольну територію. Натомість вони присягнули на вірність агресору. Нині вони активно співпрацюють з окупантами, зокрема перебувають у складі "міжнародного протимінного центру збройних сил Російської Федерації". Вони здійснюють інженерне забезпечення окупаційних військ РФ, в тому числі по замінюванню території України, інфраструктурних об’єктів, адміністративних та цивільних будинків.

зрадник

"Вони за вказівкою окупантів використовують розмінувальну техніку для обстрілу не лише українських військових, а й цивільних об’єктів. Зокрема, за оперативними даними, саме ці зрадники стоять за використанням установки УР-77 "Метеорит" у міських кварталах Маріуполя", — повідомили в ДБР.

зрадник

Найцікавіше те, що родичі одного зі зрадників проживають у Львівський області.

"Приблизно за місяць до повномасштабного вторгнення він попередив, що скоро разом з російською армією прийде "звільняти" їх. Матір та сестра одразу ж виїхали за кордон. Батько з бабусею залишились в Україні, ховаючись від ворожих ракет, чекали на свого "визволителя", — зазначили у правоохоронному відомстві.

обшуки ДБР

Колишнім військовим заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із внутрішньою безпекою Служби безпеки України викрили на державній зраді підполковника СБУ Запорізького обласного управління. Він приховано збирав дані, що становлять державну таємницю, зокрема щодо схем блокпостів області та іншу таємну інформацію.

Війна, 30.01.2023 13:29