Фото: Facebook Ткаченка

"Вивозять бойлери, столи, стільці": міністр культури розповів подробиці виїзду УПЦ МП з Лаври

Представники Української православної церкви Московського патріархату почали процес виїзду з Києво-Печерської Лаври. Зараз працює міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого і рухомого майна, музейних експонатів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

Представники МВС та СБУ на виїзді з Лаври перевіряють, що вивозять ченці.

"Процес виїзду відбувається. Це може засвідчити будь-який перехожий в Лаврі. Вивозять бойлери, столи, стільці. Якийсь процес розпочався. Зараз працює міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого і рухомого майна, музейних експонатів, які знаходилися в користуванні УПЦ МП. Як тільки комісія завершить свою роботу, можна буде чітко сказати, що було не так.

Всі ці голосні заяви не відповідають реаліям, тобто потроху вони виїжджають", — розповів міністр Ткаченко.

Якщо комісія виявить, що у Лаврі чогось не вистачає, то представники УПЦ МП нестимуть відповідальність згідно закону.

Нагадаємо, в офіційному відеозверненні Українська православна церква Московського патріархату відмовилась виїжджати з Києво-Печерської Лаври. Ченці кажуть, що не мають місця куди перевезти пожитки.

Також відомо, що Києво-Печерська Лавра від 29 березня розриває договір оренди з Українською православною церквою (Московського патріархату) на користування Нижньою Лаврою. Святиню повинні покинути підсанкційні особи Московського патріархату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.03.2023 22:28