У Парижі в ході демонстрацій затримали 330 осіб

02 ТРАВНЯ 2019 11:46

У Франції профспілки провели більше 240 маршів з нагоди святкування дня міжнародної солідарності трудящих. У Парижі в ході демонстрацій поліція затримала 330 осіб. Точно відомо, що 148 з них поміщені під варту, повідомляє BBC.

Спочатку хода в столиці протікала спокійно, але потім між співробітниками правоохоронних органів і погромниками-анархістами, які примкнули до акції, почали спалахувати сутички. Однак, як зазначає The Gerald, членам угруповання «Чорний блок» не вдалося спровокувати зіткнення між поліцією та іншими маніфестантами.

У той же час, спостерігачі відзначили значне число постраждалих як з боку маніфестантів, так і серед правоохоронців.

Згідно з даними префектури Парижа, поранено 24 маніфестантів і 14 співробітників правоохоронних служб. Один офіцер отримав черепно-мозкову травму після того, як йому в обличчя хтось кинув великий камінь. Його терміново госпіталізували в розташовану поруч лікарню.

Дізнавшись про це велика група агресивних молодих людей увірвалася в будівлю лікарні і спробувала проникнути в реанімацію терапевтичного відділення. На місце оперативно прибули співробітники поліцейського спецназу, яким вдалося затримати всіх бешкетників.

Світ, 02.05.2019 11:46