В Москві продовжуються репресії проти мітингувальників

07 СЕРПНЯ 2019 23:06

Схоже, що путінський режим в РФ вирішив довести ситуацію з протестами в Москві до гарячої фази. Якщо це так, значить, вже найближчим часом ми отримаємо вбивство силовика, нібито, проведене учасниками протестних мітингів. Саме цим можна пояснити ту безпідставну жорстокість, з якою російський ОМОН розганяв протестувальників у Москві. Такий крок дозволить владі в РФ остаточно затягнути гайки для громадянського суспільства та фактично перетворити країну у великий концтабір. 

Інший варіант - це випробовування на міць громадянського суспільства на тлі зниження протестної хвилі та посилення позицій РФ в ЄС. Не таємниця, що зараз на акції протесту у Москві виходить менше 1 відсотка населення столиці, тоді як ще кілька років тому ця кількість становила більше 3 відсотків. Посилення тиску та репресій таким чином є логічним продовженням переходу Путіна від авторитарної до тоталітарної форми правління. 

Про це свідчать обшуки, які продовжуються в квартирах та сім’ях протестувальників і кричущі факти як, наприклад, спроба прокуратури РФ забрати в батьків, які вийшли на акцію протесту, дитину. 

Нагадаємо, що чергові акції протесту в Москві заплановані на суботу, 10 серпня.

Світ, 07.08.2019 23:06