Благодійний фонд "Україна — перезавантаження" виграв грант на впровадження проекту з підвищення фінансової грамотності

30 ВЕРЕСНЯ 2024 18:30

Благодійний фонд "Україна — перезавантаження" потрапив до 5-ки переможців конкурсу грантів Горизонт змін з проектом "Курс з фінансової грамотності "Шлях до стабільності", в якому на кожне місце претендувало майже 50 команд. Проект реалізовуватимуть в Ірпінській громаді. Про це TrueUA розповіла голова правління організації Лариса Степанушко.

"Чому саме фінансова грамотність? Щодня волонтери нашого фонду допомагають українським воїнам здолати ворога. Ми віримо у перемогу і побудову незалежної та економічно сильної держави. А для цього нам потрібно бути грамотними, зокрема, фінансово", — зазначила вона.

Про те, що підвищення фінансової грамотності українців є важливим і необхідним завдання, свідчать, зокрема, такі факти:

  • Індекс фінансової грамотності українців — менше мінімального цільового рівня (результати дослідження Нацбанку України та проєкту USAID "Трансформація фінансового сектору").
  • У 2024 році кількість кримінальних справ щодо шахрайства побила 12-річний рекорд. Шахраї використовують вразливість людей, їх тривогу та скрутний стан.
  • Активізація пенсійної реформи на тлі стагнації Пенсійного фонду та провалу інформаційної кампанії, яка мала б пояснити майбутнім пенсіонерам, що їм не варто розраховувати на державну пенсію.
  • Невтішні прогнози МВФ: у 2025 році державний борг сягне 100% ВВП, і він ляже тягарем на наших дітей і онуків.Реалії життя вимагають змінити наше ставлення до грошей, а обмежені фінанси спонукають напрацювати нові, корисні фінансові звички. 

"Підвищуючи фінансову грамотність, ви зможете ефективніше управлятимете особистими фінансовими ресурсами і це додасть вашій родині стабільності. Обізнаність та критичне мислення дозволить краще розумітися на нюансах бюджету громади та запобігти протизаконним діям. Отримані фінансові знання та навички зроблять вас сильнішими й стійкішими до викликів", — переконана Лариса Степанушко. 

До проекту фонд залучив фахівців з фінансів з багаторічним досвідом. Для мешканців Ірпіня запланували лекції-практикуми та воркшопи, фінансові ігри-симулятори, конкурси та флеш-моби.

Матеріал підготовлено за підтримки ГО "Горизонт змін" у межах проекту "Розбудова спроможності та стійкості регіональних ініціатив", який реалізується за підтримки NED. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію ГО "Горизонт змін" та NED.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 18:30