ДБР затримало ще чотирьох херсонських колаборантів: як вони допомагали ворогу

16 ГРУДНЯ 2022 15:51

Працівники Державного бюро розслідувань у ході проведення стабілізаційних заходів затримали у Херсоні чотирьох працівників Північної виправної колонії №90, які під час тимчасової окупації міста працювали на загарбників.

Про це інформує TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

"ДБР почала документувати цих колаборантів, як і багатьох інших, ще до визволення міста Збройними силами України. Вже після звільнення міста ДБР провело комплекс оперативно-розшукових заходів для уточнення місця знаходження зазначених осіб та затримало їх. Після захоплення Херсону російськими військами працівники колонії погодилися працювати у незаконно створений РФ орган виконання покарань – "Северная исправительная колония №90". Вони вірно виконували усі вказівки представників окупантів та утримували за ґратами українців, не згодних із російською окупацією", – повідомили у ДБР.

Зазначається, що досудове слідство триває, встановлюються спільники та інші особи, які можуть бути причетні до вищезазначеної колабораційної діяльності.

Кримінальне провадження розпочато за статтею державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно ДБР виявило у Куп’янську на Харківщині списки місцевих зрадників та колаборантів.

Війна, 16.12.2022 15:51