Окупанти обстріляли підприємство ДТЕК: його відключили від енергосистеми

15 ГРУДНЯ 2022 22:23

Російські окупаційні війська продовжують завдавати ударів по українській критичній інфраструктурі. У четвер, 15 грудня, під масований ворожий обстріл потрапило енергетичне підприємство ДТЕК "Енерго". Через пошкодження його довелося відключити від енергосистеми.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК у Facebook, пише TrueUA.

“Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Наразі його повністю відключено від енергосистеми. Зупинка підприємства призвела до обмежень теплопостачання в регіоні”, – розповіли в компанії.

Там уточнили, що, за попередніми даними, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

Як зазначається, після завершення атаки фахівці оперативно почали працювати над ліквідацією наслідків, оцінкою пошкоджень і відновленням роботи підприємства.

"Задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі. ДТЕК "Енерго" продовжує робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми в умовах масованих атак ворога. Компанія синхронізує свої дії з НЕК "Укренерго"”, – додала пресслужба.

Крім цього, у компанії розповіли, що з початку вересня російські загарбники вже здійснили 19 обстрілів енергетичних підприємств ДТЕК "Енерго". Внаслідок цього загинули три енергетики, а ще 24 отримали поранення. Також постраждали рятувальники й співробітники підрядних організацій.

Нагадаємо, 15 грудня Херсон повністю без світла через обстріли росіян.

Війна, 15.12.2022 22:23