Фото: t.me/krymrealii

Окупанти у Криму заарештували активіста Джеппарова

У вівторок, 25 квітня, у тимчасово окупованому Криму заарештували активіста Абдурешита Джеппарова. Відповідне рішення ухвалив суд, який підпорядковується Росії.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Зазначимо, що ввечері 25 квітня президент Володимир Зеленський повідомляв, що у будинку Джеппарова окупанти здійснили обшуки, а самого активіста вивезли у невідомому напрямку.

"Сьогодні окупанти увірвалися до будинку Абдурешита Джеппарова. Він один із представників кримськотатарського національного руху, правозахисник, громадянин України. Де він зараз, що з ним — невідомо. Це ще один приклад російських репресій проти корінного народу Криму, проти всіх наших людей. Тисячі й тисячі таких прикладів за час агресії як у Криму, так і в інших наших регіонах, окупованих Росією", — повідомив він у своєму відеозверненні.

За даними видання підконтрольний Росії кримський суд арештував Джеппарова на 12 діб.

"Весь день його намагалися знайти родичі та адвокати. Виявилося, що Джеппаров був і в управлінні ФСБ у Сімферополі, і потім у поліції. Там на Джеппарова склали адмінпротокол за те, що він під час обшуку нібито чинив опір вилученню комп'ютера", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 березня російські силовики влаштували обшуки у делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова. Шукали докази у справі щодо підриву залізниці в Бахчисарайському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.04.2023 17:59