Метте Фредріксен. Джерело: данські ЗМІ

Пакет підтримки на мільярд євро: Данія оголосила про допомогу Україні

Уряд Данії вирішив надати Україні новий пакет підтримки на загальну суму один мільярд євро. Скандинавська країна допомагає нам у плані надання винищувачів F-16.

Про це повідомив Sky News із посиланням на заяву прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен. Очільниця уряду Данії оголосила про черговий пакет допомоги для України в середу, 13 грудня, на прес-конференції в Осло.

Вона зазначила, що в четвер, 14 грудня, представить новий пакет підтримки своєму парламенту. Відповідну заяву зробила на тлі візиту президент України Володимира Зеленського до столиці Норвегії для зустрічі з лідерами країн Північної Європи.

Копенгаген уже надав Україні після широкомасштабного вторгнення Росії оборонну допомогу на суму близько 2,8 мільярда євро. Крім того, уряд Данії передав Україні також гуманітарну допомогу на 378 мільйонів євро.

У жовтні міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив про можливість країни відправити в Україну перші винищувачі F-16 у першому кварталі наступного року.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня міністр оборони України Рустем Умєров подякував міністру оборони Королівства Данія Троельсу Лунду Поульсену за плідні та конструктивні переговори. Співрозмовники обговорили пришвидшення передачі нашій державі винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 16:24