Петро Цигикал обговорив з румунськими колегами питання протидії корупції

04 ГРУДНЯ 2018 16:03

Голова Державної прикордонної служби України зустрівся із Генеральним директором Антикорупційного Генерального Управління МВС Румунії Олександром Каталіном Іонітом, де обговорили питання протидії корупції.

«На сьогоднішній день в українському прикордонному відомстві витримується принципова позиція в боротьбі з корупцією серед персоналу. Департамент внутрішньої та власної безпеки займає головне місце в сфері запобігання та протидії корупції і на цій ниві нам дуже важливо розуміти і позицію наших найближчих колег з Європи та відчувати їхню підтримку», – зазначив Петро Цигикал.

Також він наголосив, що лише завдяки принциповій позиції прикордонників по обидва боки кордону цього року лише на ділянках з Румунією та Угорщиною затримано 11 лідерів протиправних угруповань, які причетні до організації незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон.

«Порушено 42 кримінальних провадження відносно 10 військовослужбовців за фактами одержання неправомірної вигоди, та відносно 40 цивільних осіб, які намагались дати хабар персоналу», – підкреслив очільник прикордонного відомства.

Крім того, Петро Цигикал  зазначив, що співробітники внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України разом зі своїми румунськими колегами матимуть можливість обмінюватися передовими практиками, планувати та реалізовувати спільні заходи, впроваджувати превентивні заходи, а також проводити зустрічі експертів і організовувати необхідні семінари та тренінги.

Суспільство, 04.12.2018 16:03