Попокатепетль знову пустує, лякаючи жителів Мехіко

21 БЕРЕЗНЯ 2019 09:28

Розташований в Мексиці вулкан Попокатепетль в ніч з понеділка на вівторок закидав околиці попелом після сильного вибуху, під час якого з жерла вулкана летіли розпечені каміння. Про це повідомив Мексиканський національний центр по запобіганню стихійних лих (Cenapred).

Вулкан розташований в 70 км на південний схід від Мехіко, вулканічний вибух стався о 21:30 за місцевим часом. В результаті активності вулкана ні про які серйозні травми не повідомляється, повідомляє Euro News.

Мовою ацтеків Попокатепетль означає «паруюча гора». Вулкан відновив активність в останні тижні, спонукавши владу опублікувати попередження для населення, з рекомендацією залишатися на безпечній дистанції від вулканічного кратера. Безпосередньо перед вибухом в соцмережах було опубліковано чимало відео туристів, що піднімаються на крайку кратера Попокатепетль, незважаючи на рекомендації Cenapred триматися на відстані не менше 12 км.

Вулкан Попокатепетль - друга за розміром гора в Мексиці, його вершина розташована на висоті 5.452 метрів над рівнем моря.

Світ, 21.03.2019 09:28