Фото: соцмережі

ЗСУ знищили ворожі склади боєприпасів та систему ППО: вечірнє зведення Генштабу

Авіація сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також, нашими захисниками було знищено 20 іранських ударних БпЛА типу Shahed, а також БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс С-300, район зосередження особового складу противника, три склади боєприпасів та п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Російські обстріли

Протягом доби ворог завдав п'ять ракетних ударів, застосувавши крилаті ракети Х-101/Х-555 та Х-59. Крім того зафіксовано понад 40 авіаційних ударів та понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено промислові об’єкти в Кривому Розі Дніпропетровській області, житлові будинки та адміністративна інфраструктура на Херсонщині.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки Луганської області та Виїмки, Веселого і Роздолівки на Донеччині. 

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки.  

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Нагадаємо, протягом 14 червня Збройні сили України знищили 580 окупантів. Також наші воїни спалили 12 танків та 10 артилерійських систем.

Українські військові продовжують мужньо боронити країну від російських загарбників і гнати їх на територію РФ. Воїни ЗСУ майстерно знищують одну за одною позицію противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 18:59