Фото: Укрінформ

Ворог використовує на фронті тактику чеченських воєн: деталі від британської розвідки

Під Марʼїнкою, на Донеччині, окупанти використовують саморобні вибухові пристрої. Таку тактику, найімовірніше застосовують чеченські підрозділи, адже вона була зафіксована за кілька днів після того, як бойовики зайшли у цей район.

Про це повідомляє британська розвідка у Twitter.

"Існує реальна ймовірність того, що чеченські сили застосували цю тактику", — йдеться у повідомленні.

Експерти Міністерства оборони Великої Британії наголошують, що у червні 2023 року було отримано кілька повідомлень про те, що російські війська використовують старі броньовані машини, які начинені тоннами вибухівки. 

огляд британської розвідки

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

"Екіпаж, швидше за все, вистрибує з машини після того, як пустить її курсом", — кажуть британські військові.

Розвідка додає, що ця тактика притаманна "кадировцям", адже вона застосовувалася ще під час чеченських воєн 1990-х років. Також відомо, що у січні 2023 року машини, які начинені тоннами вибухівки, виготовили чеченці, що воюють на стороні України.

Однак, вважають експерти, навряд чи цей спосіб є успішним, оскільки більшість таких саморобних пристроїв вибухнули ще до того, як досягли мети. Здебільшого це стається через протитанкові міни. Однак звуки вибухів від таких машин є досить потужними і, на думку Міноборони Великої Британії, можуть мати негативний психологічний вплив на українських захисників.

Нагадаємо, раніше британські оглядачі повідомляли, що серед російських військових спостерігається дуже високий рівень смертності. Повʼязано це із неналежним рівнем надання медичної допомоги. На території Росії, у прикордонних районах з Україною, медики не справляються з кількістю поранених. Тоді як військові шпиталі заброньовані для офіцерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 10:26