Фото "Главком"

Британська розвідка назвала причину високої смертності серед поранених окупантів в Україні

В армії РФ недбало ставляться до своїх поранених. Приблизно половині смертей, які сталися під час бойових дій в Україні, можна було запобігти за умови надання належної медичної допомоги.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки у Twitter.

"Дуже повільна евакуація поранених у поєднанні з неналежним використанням грубого російського бойового джгута є основною причиною смертельних випадків і ампутацій, яких можна було запобігти", — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Тwitter Міноборони Великої Британії

Військові аналітики вважають, що поранених солдатів було надто багато — у середньому щодня медичної допомоги потребували близько 400 людей. Через це, зокрема, у прикордонних з Україною районах навіть цивільні медзаклади не справлялися з роботою. Натомість, імовірно, спеціалізовані військові шпиталі були зарезервовані для поранених російських офіцерів.

Зазначимо, що станом на 10 липня Збройні сили України ліквідували 234 480 окупантів. 

Нагадаємо, напередодні британська розвідка повідомляла про реакцію російських пропагандистів на "заколот" групи "Вагнера". Йшлось про те, що спершу державні медіа не знали, як реагувати й були здивовані, тому продовжили звичний розклад на телебаченні. Та вже через трохи "виправились" і почали просувати наративи про перемогу президента Росії Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2023 10:25