Депутати Європарламенту обговорять питання про перетворення ЄС в «зону свободи» ЛГБТ

12 БЕРЕЗНЯ 2021 09:59

Як повідомляє TrueUA із посиланням на Euronews, депутатами Європарламенту було заплановано обговорення пропозицій, згідно з яким весь Європейський Союз може бути оголошений «зоною свободи» для ЛГБТ.

Резолюція була запропонована в основному у відповідь на анти-ЛГБТ настрої в країнах-членах ЄС, таких як Польща і Угорщина.

З 2019 року понад 100 муніципалітетів в Польщі оголосили себе «вільними від ідеології ЛГБТ» за підтримки місцевих політиків, пов'язаних з правлячою партією «Консервативний закон і справедливість».

У резолюції йдеться, що основні права ЛГБТ також «серйозно порушуються» в Угорщині, де в країні введена фактична заборона на юридичне визнання статі для транс- і інтерсексуалів.

Цю пропозицію  було запропоновано міжпартійною  групою в Європейському парламенті «LGBTI Intergroup», яка заявляє, що підтримує прийняття тексту резолюції.

«Від Португалії до Болгарії, від Кіпру до Фінляндії, парламент буде захищати права ЛГБТ і не забуде, що відступ від цих прав узаконює ЛГБТ-фобію», - йдеться в заяві Дії  Шрейнемахер, віце-голови групи і голландської депутатки від Renew Europe.

«Без політичної прихильності і сильної волі ми не зможемо цього зробити», - додала вона, закликаючи місцева влада по всій Європі підтримати цілі резолюції.

«Ця резолюція є політичним сигналом для учасників анти-ЛГБТ в Європі, що їхні акти ненависті і дискримінації неприпустимі», - додала член Європарламенту Швеції Малин Бьорк з лівої групи.

Автор: Влада Май

Фото з відритих джерел.

Світ, 12.03.2021 09:59