Надзвичайна ситуація на Новій Землі через нашестя білих ведмедів

09 ЛЮТОГО 2019 18:42

Через нашестя білих ведмедів на архіпелазі Нова Земля ввели режим надзвичайної ситуації. Як повідомляють в уряді муніципальної адміністрації, дикі звірі масово гуляють в небезпечній близькості від населених пунктів.

Особливо складна ситуація в селищі Белушья Губа, де нарахували 52 білих ведмедів. За словами чиновників, були і скарги на агресивну поведінку тварин: вони нападають на людей і проникають в житлові та службові приміщення.

«Люди налякані, бояться виходити на вулиці», - йдеться в офіційному повідомленні. В адміністрації відзначають, що отримали від жителів, працівників шкіл і дитячих садів безліч заяв з вимогою забезпечити безпеку, повідомляє Euro News.

За офіційними даними, для захисту людей вже встановлюють додаткові загородження в дитячих садах, вжиті заходи для безпечного перевезення дітей, а також військовослужбовців і працівників підприємств. Однак ведмедів це не відлякує. Вони звикли навіть до світло-шумової сигналам і автомобілів, а деякі особини нападають на автотранспорт.

Для оцінки ситуації з Архангельська обіцяють направити на Нову Землю оперативну групу фахівців. Росприроднагляд, в той же час, відмовляється видавати дозвіл на відстріл ведмедів.

Світ, 09.02.2019 18:42