Нідерландська поліція розганяє антиурядовий протест напередодні виборів

16 БЕРЕЗНЯ 2021 10:57

Нідерландські поліцейські вдалися до розгону акції протесту проти локдауну в Гаазі в неділю напередодні виборів у країні. Правоохоронці неодноразово повідомляли протестувальникам, щоб останні поверталися додому, заявляючи, що демонстрантів було занадто багато.

TrueUA з посиланням на Euronews  повідомляє, що поліцейські  використовували навіть водяні гармати з метою очищення демонстрації в парку в місті.

Кілька людей несли саморобний банер, на якому було вивішено текст голландською мовою «Любов і свобода: немає диктатури».

Інші тримали жовті парасольки - символ, який останніми тижнями носили ті, хто брав участь у протестах проти локдауну.

Ще один учасник демонстрував імпровізований набір акцій із фотографією застряглої посередині голови прем'єр-міністра Марка Рутте та табличкою із написом: «Якщо ви любите Нідерланди, голосуйте за них».

Протягом останніх кількох тижнів в Амстердамі проходили мітинги, на яких поліція закликала розігнати протестуючих на тлі зростаючого невдоволення деяких людей через закриття барів, ресторанів і музеїв з середини жовтня.

У країні встановлено комендантську годину з 21:00 до 4:30 ранку для того, щоб стримати розповсюдження коронавірусу.

Випадків зараження у країні залишається багато - майже 5000 на день.  Країна з населенням з понад 17 мільйонами повідомила про 16 000 смертей від коронавірусу.

Протест має місце у період, коли рекордні 37 партій беруть участь у виборах на 150 місць у парламенті.

Обмежена кількість дільниць відкриється у понеділок та вівторок, головним чином, щоб дати можливість голосувати людям, які вважаються вразливими до коронавірусу.

Середа - головний день голосування, і результати, ймовірно, будуть відомі ввечері середи чи в четвер.

Автор: Влада Май

Фото з відкритих джерел

Світ, 16.03.2021 10:57