Фото: Freepik

Південна Корея надасть Україні пакет допомоги: відомо, що у нього увійде

Південна Корея надасть Збройним силам України пакет допомоги. У нього увійдуть міношукачі та обладнання для розмінування

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на першого заступника директора Ради нацбезпеки при президентові Південної Кореї Кім Те Хьо, 

Президент країни Юн Сок Йоль на зустрічі з Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні допомогу у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та відновлення під назвою "Ініціатива миру та солідарності в Україні". Пакет підтримки складається з дев’яти компонентів, по три для кожного типу допомоги.

"Ми плануємо розширити допомогу міношукачами та обладнанням для розмінування, оскільки потреба України в них надзвичайно велика", — сказав Кім.

Найближчим часом Сеул, за його словами, планує розширити поставки такого роду військового обладнання, а в середньостроковій і довгостроковій перспективі розглядає можливість співпраці в оборонних проєктах між Південною Кореєю та Україною.

Нагадаємо, Південна Корея може приєднатися до країн Заходу й надати Україні військову допомогу. Проте такий варіант розвитку подій можливий лише за певних умов. Уряд країни вивчає можливості допомоги у захисті та відновленні України, подібно до того, як Південна Корея отримала міжнародну допомогу під час Корейської війни 1950-1953 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2023 14:59