Фото: росЗМІ

Чи воюють зараз бойовики "Вагнера" в Україні: відповідь Пентагона

Підрозділи приватної військової компанії "Вагнера" припинили свою діяльність на території України. Ще 12 липня Міноборони РФ заявило, що "вагнерівці" завершують передачу зброї збройним силам Росії.

Заяву прес-секретаря Пентагона бригадного генерала ВПС США Патріка Райдера, цитує "Голос Америки". 

Бойовики ПВК "Вагнера" залишили позиції на території України після того, як 23 червня його засновник Євген Пригожин оголосив про початок військового заколоту та направив колони у бік Москви. Наступного дня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому вдалося домовитись із Пригожиним про припинення заколоту.

"На даному етапі ми не бачимо, щоб сили "Вагнера" брали якусь значну участь у підтримці бойових операцій в Україні", — заявив Райдер.

Нагадаємо, раніше Міноборони Великої Британії проаналізувало, як російські засоби масової пропаганди відреагували на заколот "вагнерівців" 24 червня. Пропагандисти спочатку були здивовані розвитком подій, а російське телебачення взагалі зберегло звичний розклад.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, що наслідки збройного повстання "Вагнера" для найманців та Пригожина залишаються незрозумілими, але Україна вже виграла від заколоту і може виграти ще більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 08:59