У Давосі розповіли, як збільшити доходи мігрантів в Європі на 6 мільярдів євро

25 СІЧНЯ 2018 12:53

Інвестиції в удосконалення бази даних по міграції можуть принести економічні вигоди в розмірі 35 мільярдів доларів. Такі дані наводяться в новій доповіді Міжнародної організації з міграції (МОМ), представленому в середу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє TrueUA.

Дослідження, яке експерти МОМ провели спільно з компанією McKinsey, що спеціалізується на вирішенні завдань у сфері управління, показало, що модернізовані бази даних дозволять більш ефективно регулювати процеси міграції.

«Дуже часто бази даних сприймаються як продукт абстрактної роботи експертів в закулісних лабораторіях. Разом з тим, бази даних дуже важливі для досягнення цілком реальних результатів - таких, як захист мігрантів в небезпечних ситуаціях, усунення дефіциту на ринку праці і прискорення процесу інтеграції», – заявив Генеральний директор МОМ Вільям Свінг.

У доповіді наводиться приклад Європейського союзу. Багато мігрантів в Європі виконують роботу, яка не відповідає їхній освіті, навичок і досвіду. За підрахунками експертів, ефективне використання даних про мігрантів дозволить скоротити число тих, хто працює не за фахом, і збільшити дохід мігрантів на шість мільярдів євро.

Однак мова йде не тільки про економічну вигоду. На думку фахівців, вміння працювати з даними також дозволить відстежувати випадки торгівлі людьми, прискорити процес звернення за притулком, а також забезпечити умови для безпечного і добровільного повернення біженців в місця постійного проживання. У доповіді містяться конкретні рекомендації країнам, які хочуть ефективно вирішувати проблеми в сфері міграції.

Світ, 25.01.2018 12:53