Фото: Олександр Прокудін / Telegram

В Україну повернули трьох дітей, яких окупанти із Олешківського інтернату вивезли до Скадовська та РФ

У суботу, 28 вересня, Україна повернула додому трьох дітей, яких окупанти незаконно вивезли із Олешківського інтернату до Скадовська та Росії.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Жахіття окупації вже позаду ще для трьох дітей з Херсонщини. На підконтрольну Україні територію повернули хлопчиків, віком від 13 до 17 років", — розповів посадовець.

Він наголосив, що двоє дітей, яких вдалося повернути на Батьківщину, з особливими потребами. Вони до початку повномасштабного вторгнення виховувалися в Олешківському дитячому будинку-інтернаті.  Наразі діти в безпеці, отримують медичну та психологічну допомогу.

"Завдяки зусиллям Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, їх вдалося повернути. Вдячний всім, хто докладає надзусиль для порятунку наших дітей", — додав посадовець. 

Прокудін зазначив, що від початку 2024 року на підконтрольну територію України повернули 206 дітей з Херсонської області.

Нагадаємо, 17 вересня начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомляв, що з тимчасово окупованих громад Херсонської області на підконтрольну територію України вдалося повернути ще десятьох дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.09.2024 14:17