Вакцинація: французи, німці та італійці незадоволені стратегією впровадження,а британці навпаки

12 БЕРЕЗНЯ 2021 09:53

Опитування, проведене Redfield & Wilton Strategies, проведене серед людей, які живуть у Франції, Німеччині та Італії, фактично розповіло про їхнє ставлення до процесу вакцининацїї. Зокрема опитування показало як сподівання, так і місцями скептичне ставлення до так  званих паспортів вакцинації.

TrueUA повідомляє, що згідно з дослідженням Euronews, в деяких частинах Європейського Союзу спостерігається глибоке невдоволення процесом вакцинації.

Три чверті респондентів у Франції (75%) і Німеччини (77%) і понад дві третини в Італії (68%) були незадоволені вакциною.

Це різко контрастує з Великобританією, де 85% респондентів висловили своє позитивне ставлення.

Скептицизм стосовно вакцин у Франції добре задокументований. І дослідження Euronews підтверджує цю тенденцію, яка є на порядок вище, ніж в інших країнах Європи.

Майже дві третини респондентів відповіли, що не робитимуть вакцинацію (42%), або не впевнені (21%) в тому, чи робити її.

Тільки 37% у Франції заявили, що готові провакцинуватися, що вдвічі менше, ніж у Великобританії (76%).  Переважна більшість в Італії (71,3%) і Німеччини (63%) також приймуть вакцину.

Французькі респонденти також відмітилися  невпевненістю порівняно з іншими європейцями щодо того, яку вакцину робити.

Дев'ять з десяти чоловік заявили, що для них важливо, яка саме вакцина від COVID-19 їм була зроблена. Це у порівнянні з 28% у Великобританії, 45% в Німеччині та 53% в Італії.

Між Францією та іншими європейськими країнами також існують розбіжності щодо прийняття так званих паспортів вакцини.

Менше чотирьох з десяти французьких респондентів хотіли б носити його з собою, в порівнянні з 21,3% в Німеччині, 15,7% в Італії та 11% у Великобританії.

Автор:Влада Май

Фото з відкритих джерел.

Світ, 12.03.2021 09:53