Lenovo представила лінійку пристроїв розумного будинку

31 СЕРПНЯ 2018 14:14

Lenovo вирішила спробувати свої сили в сегменті домашніх смарт-пристроїв. Нова лінійка Smart Home Essentials, яку показали в рамках виставки IFA 2018, складається з «розумною» розетки, керованої по мережі лампочки і IP-камери.

Компанія вирішила обійтися без центрального хаба - всі пристрої підключаються до домашньої мережі Wi-Fi. Для управління використовується мобільний додаток Lenovo Link або фірмовий смарт-дисплей. А для простих дій на зразок вимикання світла достатньо дати команду голосовому помічнику Google Assistant або Amazon Alexa. Нарешті, заявлена ​​інтеграція з платформою Apple HomeKit.

Lenovo Smart Bulb - це лампочка потужністю 9 Вт з регулюванням яскравості і колірної температурою (від 2700K до 6500K). Є функції таймера і розкладу роботи, крім індивідуальної настройки підтримується об'єднання лампочок в групи.

Компактна Lenovo Smart Plug не блокуватиме інші розетки і забезпечує додатковий рівень захисту від перевантажень в мережі. Судячи з усього, вести статистику споживання електроенергії ця модель не вміє.

Lenovo Smart Camera вміє записувати Full HD-відео на частоті 30 кадрів в секунду, яке може зберігатися як на «хмарці», так і на карті пам'яті microSD. Є нічний режим зйомки, а також мікрофон з динаміком для двостороннього зв'язку. Завдяки поворотному механізму забезпечується огляд на 355 градусів по горизонталі і 120 градусів по вертикалі. Камера реагує на рух.

На американському ринку смарт-лампочка і «розумна» розетка Lenovo надійдуть у продаж в листопаді за ціною $ 30. IP-камера вартістю $ 100 з'явиться тільки на початку 2019 року. Новинки планують випустити в Європі, але точні терміни поки невідомі.

Що цікаво, в Китаї Lenovo просуває окремий бренд «розумних» пристроїв для будинку Lecoo, але поки дві лінійки не перетинаються.

Технології, 31.08.2018 14:14