Дональд Трамп пригрозив виходом США з СОТ

31 СЕРПНЯ 2018 09:29

Сполучені Штати можуть вийти зі Світової організації торгівлі (СОТ), якщо вона не змінить своє ставлення до них. Про це президент США Дональд Трамп заявив у інтерв'ю агенції Bloomberg у четвер, 30 серпня.

«Якщо вони не виправляться, я виведу (США. - Ред.) з СОТ», - заявив він, додавши, що угода з організацією «була найгіршою, яка колись була укладена». Окрім того, Трамп відкинув пропозицію Євросоюзу цілковито скасувати взаємні мита на ввезення автомобілів. «Це недостатньо хороша пропозиція. Їхні споживчі звички - купувати свої автомобілі, а не наші», - зазначив він, додавши, що Євросоюз також не купує американську сільськогосподарську продукцію. «Це не просто тарифи. У них стіна», - сказав він.

Американський президент знову дорікнув канцлерці Німеччини Анґелі Меркель (Angela Merkel) за придбання газу у Росії. «Я сказав їй, я думаю, що сміховинно мати НАТО для вашого захисту від певної країни, і при цьому плати цілий статок цій країні. Я сказав: Що це за така угода?», - обурився Трамп.

Нагадаємо, з 1 червня США запровадили 25-відсоткові мита на сталь та 10-відсоткові на алюміній з ЄС. 22 червня Євросоюз відповів новими митами на деякі товари зі США, серед яких - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. Загальна вартість американських товарів, яких стосуються нові мита ЄС, становить 2,8 мільярда євро. Після цього Дональд Трамп пригрозив новими митами на європейські автомобілі.

Світ, 31.08.2018 09:29