Омбудсмен Дмитро Лубінець. Джерело: Ukraine Media Center

Лубінець спростував інформацію про обмін дітьми між Україною та Росією

В одному з іноземних медіа поширилася інформація, що Катар нібито оголосив про угоду з Києвом та Москвою щодо обміну дітьми. Україна не укладала жодної подібної угоди з Росією.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Посадовець наголосив, що це звучить як відверте просування російських наративів.

За словами Лубінця, Катар виступає посередником саме у поверненні незаконно депортованих та примусово переміщених українських дітей, за що Україна вдячна цій державі. Також він додає, що наша країна не викрадала і не утримує російських дітей на своїй території. Зокрема, Київ не перешкоджає в їхньому поверненні до Росії, якщо вони перебувають на українській території.

"Міжнародне гуманітарне право не передбачає такого процесу як обмін дітьми. До якого цинізму треба дійти, щоб запропонувати подібний механізм повернення українських дітей з депортації", — наголосив омбудсмен.

Посадовець закликав українських та міжнародних журналістів не поширювати чергову російську пропаганду та звертатися до офіційних джерел.

Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Російська Федерація від початку повномасштабного вторгнення вбила 575 українських дітей. Ще 1609 отримали поранення внаслідок дій окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.09.2024 11:28