Дмитро Лубінець. Джерело: ombudsman.gov.ua

Скільки Росія вбила дітей в Україні після повномасштабного вторгнення: омбудсмен оприлюднив цифри

Російська Федерація від початку повномасштабного вторгнення вбила 575 українських дітей. Ще 1609 отримали поранення внаслідок дій ворожої армії.

Про це уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив під час зустрічі з делегацією Бундестагу Німеччини.

Омбудсмен підкреслив, що внаслідок російської агресії українці щоденно гинуть та зазнають травмувань. 

Офіційно встановлено, що 1609 дітей отримали поранення, а 575 були вбиті. Справжні цифри можуть бути ще страшнішими, адже немає доступу до даних з тимчасово окупованих територій України. 

"РФ цинічно і систематично порушує Женевські конвенції про захист цивільного населення під час війни та про поводження з військовополоненими", — додав Дмитро Лубінець.

Раніше начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що 17 вересня із тимчасово окупованих громад Херсонської області на підконтрольну територію України вдалося повернути ще десятьох дітей.

Варто зазначити, що з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 202 дитини із Херсонської області.

Нагадаємо, раніше Дмитро Лубінець повідомляв, що із тимчасово окупованої на підконтрольну Україні територію повернули літню жінку та її дорослу доньку. Вони потрапили на українську територію через контрольно-пропускний пункт "Мокрани — Доманове", що на Волині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 19:36