Фото: ДСНС

Мешканець Київщини виявив на своєму подвір'ї російський гранатомет

У Київській області в одному з сіл Бучанського району місцевий чоловік виявив у своєму подвір'ї російський гранатомет. Під час російського повномасштабного вторгнення у цьому населеному пункті йшли бої.

Як повідомляє прес-центр Державної служби надзвичайних ситуацій, до рятувальників надійшов тривожний дзвінок від чоловіка, який на своїй земельній ділянці помітив у чагарниках підозрілий предмет.

"Оскільки більшість будинків у селі постраждали внаслідок ворожих атак, чоловік одразу запідозрив, що знахідка може бути небезпечною", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місці інциденту піротехнічна група мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України підтвердила, що виявлений предмет — це ворожий ручний протитанковий гранатомет і успішно його вилучила, усунувши загрозу для мешканців цього населеного пункту.

Водночас у ДСНС закликали громадян бути обережними та у випадку виявлення будь-яких підозрілих предметів негайно звертатися до фахівців за номером "101".

"Ваші швидкі та правильні дії можуть врятувати життя", — наголосили рятувальники.

Нагадаємо, у липні в Одеській області 15-річний хлопець приніс додому невідомий предмет. Підліток намагався його розібрати, проте він вибухнув. Від травм несумісних з життям юнак загинув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.08.2024 04:28